zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Medové kotlety s pivem a zeleninovými hranolky

Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky z trouby

Hodnoceno: 4x
Kotletky s výtečnou šťávou z medu a piva připravíte během chvilky a budou chutnat celé rodině. A k nim skvěle pasují zeleninové hranolky pečené v troubě – ideální způsob, jak dostat do dětí zeleninu :)
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Kotlety vykostěte, na okraji nařízněte, aby se při pečení nekroutily, osolte a potřete prolisovaným česnekem. Pak rozpusťte na pánvi máslo a když je horké, dejte na něj kotlety a opékejte je z každé strany cca 4 minuty. Na prkénko si položte alobal a do něj zabalte upečené kotlety a nechte takto v teple odpočívat – mezitím si připravte omáčku.
  2. Do pánve s výpekem nalijte pivo, přidejte med, sůl a pepř a zázvor. Chvilku povařte, dokud šťáva nezíská požadovanou konzistenci. Pak přidejte lístky bylinek a vypněte plamen. Kotlety vraťte na pánev do připravené šťávy, nechte je dvě minuty odpočívat a podávejte.
  3. Mezitím připravte hranolky. Troubu rozpalte na 200 °C.
  4. Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké hranolky, o hraně 1–1,5 cm. Hranolky přesuňte do větší mísy nebo rovnou na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte je olivovým olejem, osolte a důkladně promíchejte, tak aby se všechna zelenina obalila olejem.
  5. Pak hranolky na plechu rozprostřete v jedné vrstvě a pečte asi půl hodiny, dokud nebudou mít správný poměr měkkosti a křupavosti. To samozřejmě nejlépe zjistíte ochutnáním...

Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky  Foto:

Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky  Foto:

Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky                               Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu