zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Marocká harira
Autor: Michal Šajmir Marocká harira

Marocká harira

Hodnoceno: 0x
Velmi chutná a výživná polévka původem z Maroka vás okouzlí nejen skvělou chutí, ale především vůní Orientu, Představujeme vám vegetariánskou verzi, ale pokud z polévky chcete vykouzlit ještě sytější pokrm, můžete přidat i maso.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve.
  2. Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte. Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte citronovou šťávou a případně ještě dosolte.
  3. Hotovou polévku dozdobte čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli nebo kuličkami cizrny. Podávejte s teplým pita chlebem.

Marocká harira 2 Foto:

Marocká harira, foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

reklama