Maminčino kuře se šťouchanou dýní
Zdroj: S vášní pro jídlo
Maminčino kuře se šťouchanou dýní
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Přehnali jsme to s množstvím dýně na polévku a už netušíte, co s ní máte dělat? Připravte si tuto výtečnou přílohu – je lehká, vychucená a voní podzimem!
Postup přípravy
-
Kuřecí čtvrtky položte do zapékací mísy a posypte je majoránkou, oběma druhy paprik a lehce posolte.
-
Nakonec navrch každé čtvrtky položte kousek másla a podlijte troškou vody.
-
Zapékací mísu přikryjte a pečte na 200 °C přibližně 30 minut, potom odklopte víko a dopékejte kůrčičku dalších 15–20 minut dozlatova.
-
Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte olejem a pečte na plechu s pečicím papírem v troubě na 200 °C asi 30 minut.
-
Mezitím si cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a na části másla ji opečte do lehce zlatavé barvy.
-
Upečenou dýni vyndejte z trouby a do mísy k ní přidejte hotovou cibuli i s výpekem, zbytek másla a zakápněte maličko smetanou.
-
Dýni potom šťouchadlem rozšťouchejte na požadovanou hrubost a nakonec už jen osolte a opepřete.
Maminčino kuře se šťouchanou dýní 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Maminčino kuře se šťouchanou dýní 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo