S vášní pro jídlo

Maminčino kuře se šťouchanou dýní

Moje hodnocení
8x

Přehnali jsme to s množstvím dýně na polévku a už netušíte, co s ní máte dělat? Připravte si tuto výtečnou přílohu – je lehká, vychucená a voní podzimem!

1 porce
60 minut

Suroviny

Šťouchaná dýně

Postup přípravy

  1. Kuřecí čtvrtky položte do zapékací mísy a posypte je majoránkou, oběma druhy paprik a lehce posolte.
  2. Nakonec navrch každé čtvrtky položte kousek másla a podlijte troškou vody.
  3. Zapékací mísu přikryjte a pečte na 200 °C přibližně 30 minut, potom odklopte víko a dopékejte kůrčičku dalších 15–20 minut dozlatova.
  4. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte olejem a pečte na plechu s pečicím papírem v troubě na 200 °C asi 30 minut.
  5. Mezitím si cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a na části másla ji opečte do lehce zlatavé barvy.
  6. Upečenou dýni vyndejte z trouby a do mísy k ní přidejte hotovou cibuli i s výpekem, zbytek másla a zakápněte maličko smetanou.
  7. Dýni potom šťouchadlem rozšťouchejte na požadovanou hrubost a nakonec už jen osolte a opepřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty