návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mama ghanouj

Hodnoceno: 0x
4-6 porce
do 30 minut
Mama ghanouj
Autor: S vášní pro jídlo Mama ghanouj
Právě teď je správné období, kdy jsou k dostání mladé cuketky. Pěkně čerstvé, křupavé, lahodné. Právě takové jsou ideální do tohoto libanonského receptu, který se podává jako předkrm nebo pomazánka, kterou teď můžete podávat jako svělý doplněk při letním grilování.

Suroviny (4-6 porce)

Na dokončení:

Postup

  1. Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky. Ty pokapejte olejem z obou stran a na grilu je opečte dozlatova. Grilované cukety dejte stranou vychladnout.
  2. Vychladlé cukety nasekejte nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendejte je do mísy. K nim přidejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše spolu promíchejte a dosolte.
  3. Hotovou mama ghanouj na misce zakápněte olivovým olejem a posypejte uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.

Mama ghanouj Foto:

Mama ghanouj, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

Známější je pomazánka z lilku s názvem baba ganoush. A na tu pro vás máme recept: