Makovec čili selský dort
Zdroj: archiv Korunní cukr
Makovec čili selský dort
Zdroj:
archiv Korunní cukr
Postup přípravy
-
V míse utřete cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu a vanilkový cukr. Mák a oříšky jemně umelte, přidejte čokoládu, hřebíček, badyán a skořici.
-
Z bílků ušlehejte hodně tuhý sníh, který po lžících střídavě s mákem zlehka zamíchejte k utřenému základu.
-
Do vymazané a vysypané dortové formy rozetřete těsto a pečte v mírně vyhřáté troubě asi 30–40 minut dočervena.
-
Zcela vychladlý moučník se tradičně rozřízne na dvě poloviny, které se potřou zavařeninou, posypou směsí oříšků a vanilkového cukru a vršek se zpět přiklopí. Vy můžete vyzkoušet lehčí variantu – makovec polijte jogurtem.
Makovec čili selský dort 2
Zdroj: archiv Korunní cukr
Makovec čili selský dort 2
Zdroj:
archiv Korunní cukr