reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Lososoá francouzská pomazánka - rillettes
Autor: archiv Hellmann´s Lososoá francouzská pomazánka - rillettes

Lososová francouzská pomazánka – rillettes

Hodnoceno: 0x
Období předvánočních večírků se blíží a pokud chcete na své hosty opravdu zapůsobit, zkuste jim připravit tyto půvabné rolky s lososovou pomaznkou z čerstvé i uzené ryby. Tento pokrm můžete servírovat i jako předkrm ke slavnostnímu menu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Všechny ingredience na vývar dejte do rendlíku, uveďte k varu a vařte cca 10 minut.
  2. Poté přidejte lososa vcelku i s kůží a vařte cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhněte z ohně, nechte vychladit ve vývaru. Poté z lososa oberte světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužívejte). Maso natrhejte do misky, přidejte nasekaného uzeného lososa a majonézu. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem. Nechte min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smíchejte s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
  3. Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvořte tenké plátky. Na každý plátek cukety naneste pomazánku,  zamotejte do rolek a vesele ozdobte bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…

Lososoá francouzská pomazánka - rillettes  Foto: Lososoá francouzská pomazánka – rillettes; foto: archiv Hellmann´s

Uložit

reklama