Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lososová francouzská pomazánka – rillettes
Období předvánočních večírků se blíží a pokud chcete na své hosty opravdu zapůsobit, zkuste jim připravit tyto půvabné rolky s lososovou pomaznkou z čerstvé i uzené ryby. Tento pokrm můžete servírovat i jako předkrm ke slavnostnímu menu.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Vývar:
- Voda 500 ml
- bílé vino 200 ml
- špetka soli
- celý pepř 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- Bobkový list 2 ks
- řapíkatý celer 1/2 řapíku
- citron i se slupkou 2 tenké plátky
- pórek 5cm kousek
- čerstvý tymián 1 snítka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechny ingredience na vývar dejte do rendlíku, uveďte k varu a vařte cca 10 minut.
- Poté přidejte lososa vcelku i s kůží a vařte cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhněte z ohně, nechte vychladit ve vývaru. Poté z lososa oberte světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužívejte). Maso natrhejte do misky, přidejte nasekaného uzeného lososa a majonézu. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem. Nechte min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smíchejte s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
- Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvořte tenké plátky. Na každý plátek cukety naneste pomazánku, zamotejte do rolek a vesele ozdobte bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…
Lososoá francouzská pomazánka – rillettes; foto: archiv Hellmann´s