Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Losos v pancettě
Losos v pancettě se šalvějí a restovanou zeleninou
Uzená pancetta dodá lososu příjemnou kouřovou příchuť. Restovaná zelenina je k dobré rybě velmi vhodnou přílohou – nejenže krásně vypadá, ale je i moc dobrá!
do 30 minut
5 porcí
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!
Odkaz
Suroviny (5 porcí)
Zelenina:
- papriky různých barev 3 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- malé šalotky 1 hrst
- menší cuketa 1 ks
- listová petržel 1 snítka
- Olivový olej 2–3 lžíce
- Cukr 1 lžička
- Česnek 2 stroužky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvá citronová šťáva
Losos:
- filety lososa (200 g) 5 ks
- Šalvěj 5 lístků
- pancetta 10 plátků
- sůl a čerstvě namletý bílý pepř
- čerstvá citronová šťáva
- rostlinný olej 3 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nakrájejte zeleninu, papriky na proužky, cuketu na půlkolečka, česnek na plátky, šalotky rozpulte, rajčata nechte v celku.
- Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, na něm začněte dozlatova opékat papriky, cuketu, šalotky, přepůlená rajčata a nakonec taky česnek, tomu stačí jen chvíle. Zeleninu posypte cukrem a počkejte, až zkaramelizuje. Nakonec vše dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekanou listovou petrželkou.
- Lososa osolte, opepřete a zakápněte citronem. Na každý kousek, na stranu, kde není kůže, položte list šalvěje. Porce lososa zabalte do pancetty. V pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a lososa postupně opečte ze všech stran. Maso by uvnitř mělo zůstat trochu růžové, celkově vám bude tepelná úprava trvat asi 6 minut.
- Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte porce lososa, kousek citronu a celé jídlo zakápněte trochou oleje.