Zelenina
- papriky různých barev 3 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- malé šalotky 1 hrst
- menší cuketa 1 ks
- listová petržel 1 snítka
- Olivový olej 2–3 lžíce
- Cukr 1 lžička
- Česnek 2 stroužky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvá citronová šťáva
Losos
- filety lososa (200 g) 5 ks
- Šalvěj 5 lístků
- pancetta 10 plátků
- sůl a čerstvě namletý bílý pepř
- čerstvá citronová šťáva
- rostlinný olej 3 lžíce
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Nakrájejte zeleninu, papriky na proužky, cuketu na půlkolečka, česnek na plátky, šalotky rozpulte, rajčata nechte v celku.
- Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, na něm začněte dozlatova opékat papriky, cuketu, šalotky, přepůlená rajčata a nakonec taky česnek, tomu stačí jen chvíle. Zeleninu posypte cukrem a počkejte, až zkaramelizuje. Nakonec vše dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekanou listovou petrželkou.
- Lososa osolte, opepřete a zakápněte citronem. Na každý kousek, na stranu, kde není kůže, položte list šalvěje. Porce lososa zabalte do pancetty. V pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a lososa postupně opečte ze všech stran. Maso by uvnitř mělo zůstat trochu růžové, celkově vám bude tepelná úprava trvat asi 6 minut.
- Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte porce lososa, kousek citronu a celé jídlo zakápněte trochou oleje.