Korpus
- pohanková mouka 200 g
- jablečná přesnídávka 140 g
- Kokosový olej (rozpuštěný) 30 g
- vejce 2 ks
- kakao (holandské) 2 lžíce
- mléko 120 ml
- med 40 g
- jedlá soda 1 lžička
Náplň
- ricotta 500 g
- med 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
Dozdobení
- maliny 100 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C. Ve větší míse smíchejte mouku, přesnídávku, kokosový olej, vejce, kakao, mléko, med a kypřicí prášek se sodou. Směs nalijte do formy (Ø 20 cm) vyložené pečicím papírem.
- Pečte při 160–170 °C cca 30 minut. Korpus nechte vychladnout a mezitím připravte náplň.
- Elektrickým šlehačem vyšlehejte ricottu, med a vanilkový extrakt. Korpus dvakrát podélně rozřízněte.
- Každý kus namažte náplní a vrstvěte na sebe. Poslední vrstvu ozdobte malinami.