návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kynuté preclíky

2 velké plechy porce
do 2 hodin
Kynuté preclíky
Autor: Pěkně vypečený blog Kynuté preclíky
Máme tu nějaké milovníky preclíku? Pokud ano, určitě vyzkoušejte tento recept – skvělou chuť preclíkům dodají sezamová semínka!
Reklama

Recept

Bavorské preclíky Foto:

Bavorské preclíky

Recept na poctivé preclíky krok za krokem! Čerstvé nejlépe chutnají s hrubozrnnou hořčicí a sklenicí vychlazeného piva.
Reklama

Postup

  1. V míse od robota smíchejte prosátou mouku s droždím, cukrem, solí, olejem a vodou.
  2. Nechte uhnís pružné a hladké těsto, které se nelepí (dle potřeby přisypejte během hnětení mouku). Poté těsto lehce zaprašte moukou, mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte těsto přibližně hodinu kynout (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem).
  3. Po uplynutí této doby ho rozdělte na 10 stejných dílů a každý díl rozválejte na pramen. Pod utěrkou nechte prameny ještě minimálně 30 minut kynout. Mezitím si předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C a dva velké plechy vyložte pečicím papírem.
  4. Nakynuté prameny vytvarujte do tvaru preclíků a přeneste na plechy. Malinko pomažte olejem a zasypejte solí nebo semínky dle chuti. Pečte 20–25 minut nebo dokud nezezlátnou.
Reklama

Kynuté preclíky 2 Foto: Kynuté preclíky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama