reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou
Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou

Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou

Hodnoceno: 2x
Ve čtvrté epizodě Pečeme podle hvězd připravila Eva Holubová klasické tvarohové buchty. Kuchař Martin Kincl přetvořil ideu kynutého těsta a tvarohové náplně v nevšední koláčky s ochucenou drobenkou.
do 1 hodiny
8 porcí

reklama

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny (8 porcí)

Těsto:

Náplň:

Drobenka:

reklama

Postup

  1. V teplém mléce rozmíchejte droždí a připravte kvásek. Mezitím smíchejte mouku, máslo, špetku soli, vejce, cukr, citronovou kůru a přidejte vzešlý kvásek. V míse nebo robotu hněťte minimálně 5 minut. Poté z pružného těsta připavte kuličky o váze 25–30 g, které položte na plech s pečicím papírem a nechte přikryté utěrkou asi 20 minut kynout.
  2. V kastrůlku smíchejte studené mléko s pudinkovým práškem, přidejte citronovou kůru, pár kapek citronu, cukr a vařte, dokud pudink hodně nezhoustne. Poté odstavte, nechte vychladnout a následně smíchejte s tvarohem.
  3. Do vykynutých kuliček udělejte do středu důlek o průměru asi 5 cm (např. dnem skleničky). Všechny koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem, aby měly koláče po upečení zlatavou barvu. Směs tvarohu a pudinku dejte do stříkacího sáčku a koláčky naplňte.
  4. Poté připravte drobenku – smíchejte cukr, mouku, máslo a špetku skořice a směsí posypte koláčky.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů 15–18 minut.

Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou  Foto: Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

Ve čtvrté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Evy Holubové a jejího syna Adama Holuba. S diváky se podělili o Tvarohové buchty a Potato scones (placičky z vařených brambor).

Pečeme podle hvězd - 4.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 4.díl; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Uložit

reklama

reklama