Těsto
- hladká mouka 95 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- holandské kakao 20 g
- sůl špetka
- cukr krupice 70 g
- vanilkový cukr 15 g
- Máslo 50 g
- plnotučné mléko 100 ml
- vejce 2 ks
Krém
- měkký tvaroh (z vaničky) 100 g
- mascarpone 100 g
- vanilkový cukr + moučkový cukr 3 lžíce
Ozdoba
- Kytičky Haribo dle potřeby
Postup přípravy
- Troubu zapněte na 170 stupňů a nechte rozpálit.
- Máslo rozpusťte v misce (můžete použít mikrovlnnou troubu nebo máslo opatrně rozpustit na sporáku). Mezitím smíchejte všechny suché suroviny a pořádně promíchejte.
- K suché směsi přidejte mléko, rozklepněte vejce a opatrně vlijte máslo – nesmí být moc horké! Vše řádně promíchejte.
- Na plech na muffiny vyskládejte papírové formičky a ty plňte do 3/4 těstem. Pečte zhruba 10 - 15 minut. Použijte špejli, abyste poznali, zda jsou dortíčky upečené. Vyndejte je z formy a nechte ideálně na mřížce vychladnout.
- Mezitím, co chladnou, připravte polevu. Mascarpone vyšlehejte spolu s tvarohem a moučkovým cukrem. Přendejte do zdobícího sáčku s kulatou špičkou a nechte chvíli ztuhnout v lednici, než dortíčky vychladnou. Zdobte krémem a následně pak kytičkami Haribo.