reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Květákové růžičky v rizotu
Autor: Johana Pošová Květákové růžičky v rizotu

Květákové růžičky v rizotu

Hodnoceno: 0x
Elegantní variace na téma květák a rizoto v italském styu jako z módního letoviska...
do 1 hodiny
4 porce

Hledáte další recepty z květáku? Tady jsou:

reklama

reklama

Postup

  1. Růžičky květáku (košťálky ne) krátce povařte v osolené vodě. Pak je na rozpáleném másle osmažte dozlatova.
  2. Troubu předehřejte na 200 stupňů a do spodní třetiny trouby dejte mřížku. Na oleji v silnostěnném kastrolu osmažte nakrájenou cibuli a košťálky květáku, až cibule zprůsvitní, trvá to asi 3 minuty. Vsypte rýži a česnek a smažte zhruba 2 minuty. Zalijte vínem a nechte ho odvařit. Přidejte vývar, 2 hrnky vody, osolte, přikryjte, uveďte do varu a vložte do trouby.
  3. Nechte vařit v troubě, až bude rýže měkká, asi 15 minut. Je důležité, aby rýže byla hezky krémovitá. Nakonec do ní vmíchejte petrželku, sýr a ihned podávejte s růžičkami květáku, případně posypané mandlovými lupínky.

Květákové růžičky v rizotu  Foto: Květákové růžičky v rizotu; foto: Johana Pošová

Uložit

reklama