návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Květákové růžičky v rizotu

4 porce
do 1 hodiny
Květákové růžičky v rizotu
Autor: Johana Pošová Květákové růžičky v rizotu
Elegantní variace na téma květák a rizoto v italském styu jako z módního letoviska...
Reklama

Hledáte další recepty z květáku? Tady jsou:

Reklama

Postup

  1. Růžičky květáku (košťálky ne) krátce povařte v osolené vodě. Pak je na rozpáleném másle osmažte dozlatova.
  2. Troubu předehřejte na 200 stupňů a do spodní třetiny trouby dejte mřížku. Na oleji v silnostěnném kastrolu osmažte nakrájenou cibuli a košťálky květáku, až cibule zprůsvitní, trvá to asi 3 minuty. Vsypte rýži a česnek a smažte zhruba 2 minuty. Zalijte vínem a nechte ho odvařit. Přidejte vývar, 2 hrnky vody, osolte, přikryjte, uveďte do varu a vložte do trouby.
  3. Nechte vařit v troubě, až bude rýže měkká, asi 15 minut. Je důležité, aby rýže byla hezky krémovitá. Nakonec do ní vmíchejte petrželku, sýr a ihned podávejte s růžičkami květáku, případně posypané mandlovými lupínky.
Reklama

Květákové růžičky v rizotu  Foto: Květákové růžičky v rizotu; foto: Johana Pošová

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama