Suroviny
- kuřecí prsa nakrájená na kostky 4 ks
- česnek, rozdrcený 3 stroužky
- Pivo 200 ml
- Med 2–3 lžíce
- sušené drcené chilli papričky (vločky) 1 lžička
- dijónská hořčice 1 lžička
- sójová omáčka s nižším obsahem soli 60 ml
- Olivový olej 1 lžíce
- čerstvé bylinky (např. koriandr nebo petrželka) k podávání
Další nové nápady na grilované pochoutky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Postup přípravy
- Všechny přísady vyjma bylinek spolu promíchejte ve větší misce tak, aby byly kousky masa dobře pokryté marinádou. Misku přetáhněte fólií a nechte nejméně 2 hodiny až přes noc v ledničce.
- Rozehřejte gril. Kousky masa napíchejte těsně vedle sebe na špízy, marinádu uchovejte.
- Grilujte za občasného obracení a potírání marinádou asi 20 minut, až bude maso propečené a hezky ožehlé. Ozdobte případně bylinkami a podávejte.