návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí satay s omáčkou z burákového másla

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí satay s omáčkou z burákového másla
Autor: Vylízaný talíř Kuřecí satay s omáčkou z burákového másla
Kombinace burákového másla, rybí omáčky, čerstvé limetkové šťávy a koriandru vás vystřelí do oblak. Nebo alespoň do stánku u pláže někde v Thajsku. Tak rozpalujte grily, jde se na to!

Postup

  1. Dřevěné špízky namočte do vody. Musí se pořádně nasáknout vodou – dejte je koupat alespoň půl hodiny před tím, než budete grilovat.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na 3–4cm široké plátky.
  3. V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu a pořádně metličkou promíchejte. Pokud se vám nechce třít česnek a zázvor, můžete vše pomixovat ručním mixérem.
  4. Každý kousek masa pořádně vymáchejte v marinádě a nejlépe v igelitovém zip-lock pytlíku nechte spolu se vší zbylou marinádou marinovat alespoň 30 minut, nejlépe samozřejmě přes noc.
  5. Mezitím si připravte omáčku z burákového másla. Všechny ingredience dejte do misky, přidejte cca 1/2 hrnku vody a ručním mixérem vymixujte do hladké pasty. Pokud bude stále moc hustá, po lžíci přidávejte další vodu.
  6. Výborná je variace s kokosovým mlékem – prostě jím nahradíte vodu v receptu.
  7. Rozpalte gril, na špízky napíchejte maso jako hada a ogrilujte dozlatova.
  8. Podávejte s omáčkou, zasypané čerstvým koriandrem.

Kuřecí satay s omáčkou z burákového másla 2 Foto: Kuřecí satay s omáčkou z burákového másla; foto: Vylízaný talíř

Vylízaný talíř

Vylízaný talíř Foto:

Terezie chce na svém blogu www.vylizanytalir.cz ukázat, že hranice mezi zdravým a geniálně chutným jídlem neexistuje a že i hard core foodies si přijdou na své a zároveň budou jíst zdravě a cítit se o poznání lépe. Život v New Yorku ji nakazil používáním všech možných superfoods, ořechů, semínek, vhodnou kombinací zeleniny a hlavně vařením z kvalitních, opravdových, lokálních potravin.

Díky dlouhodobým zdravotním potížím má poměrně rozsáhlé znalosti o tom, jak správným jídlem svému tělu pomoci, aby fungovalo lépe, bez bolestí a omezení. Svoje recepty se snaží koncipovat tak, aby byly pokud možno časově nenáročné a zvládli jste je při klasické rodinné a pracovní honičce. Jejím cílem je především ukázat, že na bezlepkové dietě a "zdravém životním stylu" není nic děsivého, není to ortel smrti pod taktovkou mdlých a suchých pokrmů, a že nemusíte rezignovat na dobrou paštičku a pořádně propečenou flákotu. Není ani nutriční specialistka ani kuchařka ani novinářka. Jídlo ji prostě jenom baví, a pokud bude vás bavit si o něm číst, bude to pro ni tou největší odměnou..