Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob

4 porce
do 2 hodin
Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob
Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob Autor: isifa.com
Tento extra silný vývar se spoustou zeleniny a kuřecím masem vás jistě zasytí. Zázvor a chilli mu dodají ten správný říz a pořádně vás prohřeje.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce nalijte vývar a přiveďte do varu. Přidejte chilli, nakrájený zázvor a citronovou trávu nasekanou na větší kousky, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 20 minut. Odstavte z plotny a nechte vývar odpočívat asi 5 minut.
  2. Vyndejte citronovou trávu, přidejte mrkev nakrájenou na kostky, zelí, nahrubo nasekaný bok choi, kousky uvařeného kuřete a nudle. Přiveďte do mírného varu a na střední teplotě vařte 6–8 minut, až budou nudle měkké.
  3. Přidejte sójovou omáčku, dochuťte solí a bílým pepřem a podávejte horké, ozdobené nasekaným koriandrem. Je dobré polévku podávat se lžící i s vidličkou, pokud nejste zrovna zruční s hůlkami. 
  4. Základní kuřecí vývar: Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a až nahoru přelijte vodou (asi 2 litry). Přiveďte do varu, pak stáhněte plamen a nechte asi 1 hodinu vařit pod pokličkou, potom vypněte plotnu a nechte na ní vývar úplně vystydnout.
  5. Vyndejte kuřecí prsa a čistý vývar sceďte do krabičky. Vývar vydrží v lednici několik dní a můžete ho použít až ho budete potřebovat. Povařená kuřecí prsa můžete použít do polévky.
Reklama

Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob Foto:

Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob                                         Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama