Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
- jablka 3 ks
- cibule 1 ks
- špek 50 g
- máslo 20 g
- olej
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 150–200 ml
- uzená paprika
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli
Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Postup přípravy
- Jablka oloupejte a zbavte jadřinců. Nakrájejte je na měsíčky. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou.
- V pánvi, kterou je možné vložit i do trouby, ze všech stran prudce zatáhněte stehna na troše rozpáleného oleje.
- Kuřata z pánve vyjměte, na dno naskládejte nadrobno nakrájený špek, cibuli a plátky jablek. Vše podlijte smetanou (asi do výšky 1 cm) a navrch naskládejte kuřata. Přidejte 50 ml vody a na stehna poklaďte kousky másla.
- Pečte na 180 °C asi 30 minut nebo dokud stehna nebudou hotová.