Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- chilli papričky 1 ks
- rajčata 5 ks
- slunečnicový olej 50 ml
- mleté vepřové maso 800 g
- sůl
- pepř (mletý)
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- mouka 1 lžička
- hřebíček 1 ks
- sušené rozinky 100 g
- vejce 4 ks
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Papriky opláchněte, vyndejte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Čilli papričku nasekejte najemno.
Rajčata opláchněte a nakrájejte na kostičky. Na oleji zprudka osmahněte cibuli a mleté vepřové maso, osolte a opepřte. Přidejte najemno nasekaný česnek, papriky, chilli papričku a restujte další minutku. Zaprašte paprikou a moukou a promíchejte. Zalijte 200 ml vody, přidejte hřebíček, rozinky a rajčata. Nechte vařit ještě přibližně15 minut na slabém plameni, pak dochuťte solí a pepřem.
Na oleji pomalu upečte volská oka, na talíři je položte na masovou směs.