Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou
Uvítejte jaro lehkým obědem. Krůtí maso je oblíbené zejména pro nízký obsah škodlivých tuků. Pokud při jeho zpracování do karbanátků použijete citronovou šťávu, obohatíte jej nejen o zajímavou chuť, ale také o další vitamíny, zejména vitamín C, ale také B a A.
do 30 minut
2–4 porce
Společně s restovanou zeleninou místo přílohy pak vytvoříte lehký, nutričně vyvážený recept, který je díky nízkému obsahu sacharidů vhodný i pro večerní chod. Příprava takového pokrmu nemusí být ani náročná, vyhraďte si 30 minut a jdeme na to!
Suroviny (2–4 porce)
Karbanátky:
Příloha:
- Lilek 1/2 ks
- menší cuketa 1 ks
- cherry rajčata 10 ks
- Paprika 1 ks
- klas kukuřice 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si namelte krůtí maso a pak ho smíchejte společně s nasekanou cibulkou. Přidejte pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápněte citronovou šťávou. Celou směs osolte a opepřete a důkladně zamíchejte.
- Z masové směsi vytvořte širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažte.
- Prima tip: Je potřeba věnovat pozornost tomu, na jakém tuku a za jaké teploty pokrmy připravujete. Optimální teplota smažení je mezi 180 a 200 °C. Vyvarujte se použití nevhodného tuku (některé margaríny se k tepelnému zpracování vůbec nehodí, používejte kvalitní oleje).
- Jako přílohu zkuste restovanou zeleninu: Zeleninu nakrájejte na širší plátky, osmažte na olivovém oleji, osolte a ještě teplé podávejte jako přílohu k masu.
Litinová pánev s poklicí je značky KitchenAid, model gril & panini, a je dostupná na www.kitchenaid.cz za 4890 Kč
Recept pro vás připravila bloggerka Terka, která radí fanouškům FB stránky Vaříme s KitchenAid, jak správně vařit a péct s ikonou amerického designu, značkou KitchenAid.