Suroviny
- ovesné vločky (bio ) 300 g
- med (bio ) 8 lžic
- loupané mandle (bio ) 80 g
- vlašské ořechy (bio ) 30 g
- slunečnicová semínka (bio ) 40 g
- dýňová semínka (bio ) 40 g
- kokos (bio sušené kokosové plátky) 40 g
- datle (bio ) 50 g
- meruňky (bio sušené ) 50 g
- sušené švestky (bio ) 50 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C a mezitím si připravte oříšky.
- Mandle a vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Do větší misky přidejte ovesné vločky, oříšky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a kokosové plátky.
- Směs zalijte medem a důkladně ručně promíchejte tak, aby byl každý kousek obalený.
- Následně přidejte na připravený plech s pečicím papírem. Takto pečte asi 10 minut.
- Směs během pečení promíchejte. Po uplynulé době přidejte sušené ovoce a nechte péct dalších 10 minut.
- Je ovšem nezbytné směs v troubě hlídat, dojde totiž lehce ke spálení. Hotová granola je křupavá a zlatavá. Po vychlazení přesypte do uzavíratelné nádoby.
- Podávat můžete s jogurtem, a pokud chcete, můžete přihodit i pár kousků čerstvého ovoce na ozdobu.
TIP: Bio jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
Vyzkoušejte mléčné výrobky z řady bio, které získaly ocenění Česká biopotravina roku 2010. Mléko se zpracovává ve své původní tučnosti, která podtrhuje přírodní vlastnosti mléčných produktů. Bílý jogurt můžete obohatit právě touto granolou.