Suroviny
- ovesné vločky (bio ) 300 g
- med (bio ) 8 lžic
- loupané mandle (bio ) 80 g
- vlašské ořechy (bio ) 30 g
- slunečnicová semínka (bio ) 40 g
- dýňová semínka (bio ) 40 g
- kokos (bio sušené kokosové plátky) 40 g
- datle (bio ) 50 g
- meruňky (bio sušené ) 50 g
- sušené švestky (bio ) 50 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C a mezitím si připravte oříšky.
- Mandle a vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Do větší misky přidejte ovesné vločky, oříšky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a kokosové plátky.
- Směs zalijte medem a důkladně ručně promíchejte tak, aby byl každý kousek obalený.
- Následně přidejte na připravený plech s pečicím papírem. Takto pečte asi 10 minut.
- Směs během pečení promíchejte. Po uplynulé době přidejte sušené ovoce a nechte péct dalších 10 minut.
- Je ovšem nezbytné směs v troubě hlídat, dojde totiž lehce ke spálení. Hotová granola je křupavá a zlatavá. Po vychlazení přesypte do uzavíratelné nádoby.
- Podávat můžete s jogurtem, a pokud chcete, můžete přihodit i pár kousků čerstvého ovoce na ozdobu.
TIP: Bio jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
Vyzkoušejte mléčné výrobky z řady bio, které získaly ocenění Česká biopotravina roku 2010. Mléko se zpracovává ve své původní tučnosti, která podtrhuje přírodní vlastnosti mléčných produktů. Bílý jogurt můžete obohatit právě touto granolou.
Granola se sušeným ovocem 1 Zdroj: TZ BIO