Křupavá domácí granola se sušeným ovocem

Moje hodnocení
6x

Granola neboli zapečené, křupavé a oslazené müsli, se stává čím dál oblíbenější pochutinou ke snídani, kterou si může každý z nás jednoduše připravit doma. V kombinaci s bílým jogurtem a javorovým sirupem si ji určitě zamilujete i vy.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • bio ovesné vločky 300 g
  • bio med 8 lžic
  • bio loupané mandle 80 g
  • bio vlašské ořechy 30 g
  • bio slunečnicová semínka 40 g
  • bio dýňová semínka 40 g
  • bio sušené kokosové plátky 40 g
  • bio datle 50 g
  • bio sušené meruňky 50 g
  • bio sušené švestky 50 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a mezitím si připravte oříšky.
  2. Mandle a vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Do větší misky přidejte ovesné vločky, oříšky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a kokosové plátky.
  3. Směs zalijte medem a důkladně ručně promíchejte tak, aby byl každý kousek obalený.
  4. Následně přidejte na připravený plech s pečicím papírem. Takto pečte asi 10 minut.
  5. Směs během pečení promíchejte. Po uplynulé době přidejte sušené ovoce a nechte péct dalších 10 minut.
  6. Je ovšem nezbytné směs v troubě hlídat, dojde totiž lehce ke spálení. Hotová granola je křupavá a zlatavá. Po vychlazení přesypte do uzavíratelné nádoby.
  7. Podávat můžete s jogurtem, a pokud chcete, můžete přihodit i pár kousků čerstvého ovoce na ozdobu.

TIP: Bio jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí

Vyzkoušejte mléčné výrobky z řady bio, které získaly ocenění Česká biopotravina roku 2010. Mléko se zpracovává ve své původní tučnosti, která podtrhuje přírodní vlastnosti mléčných produktů. Bílý jogurt můžete obohatit právě touto granolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty