Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavá domácí granola se sušeným ovocem
Granola neboli zapečené, křupavé a oslazené müsli, se stává čím dál oblíbenější pochutinou ke snídani, kterou si může každý z nás jednoduše připravit doma. V kombinaci s bílým jogurtem a javorovým sirupem si ji určitě zamilujete i vy.
do 30 minut
Suroviny
- bio ovesné vločky 300 g
- bio med 8 lžic
- bio loupané mandle 80 g
- bio vlašské ořechy 30 g
- bio slunečnicová semínka 40 g
- bio dýňová semínka 40 g
- bio sušené kokosové plátky 40 g
- bio datle 50 g
- bio sušené meruňky 50 g
- bio sušené švestky 50 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C a mezitím si připravte oříšky.
- Mandle a vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Do větší misky přidejte ovesné vločky, oříšky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a kokosové plátky.
- Směs zalijte medem a důkladně ručně promíchejte tak, aby byl každý kousek obalený.
- Následně přidejte na připravený plech s pečicím papírem. Takto pečte asi 10 minut.
- Směs během pečení promíchejte. Po uplynulé době přidejte sušené ovoce a nechte péct dalších 10 minut.
- Je ovšem nezbytné směs v troubě hlídat, dojde totiž lehce ke spálení. Hotová granola je křupavá a zlatavá. Po vychlazení přesypte do uzavíratelné nádoby.
- Podávat můžete s jogurtem, a pokud chcete, můžete přihodit i pár kousků čerstvého ovoce na ozdobu.
TIP: Bio jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
Vyzkoušejte mléčné výrobky z řady bio, které získaly ocenění Česká biopotravina roku 2010. Mléko se zpracovává ve své původní tučnosti, která podtrhuje přírodní vlastnosti mléčných produktů. Bílý jogurt můžete obohatit právě touto granolou.