Suroviny
- dýně Hokkaidó 1 ks
- krevety (vyloupané) 250 g
- červená curry pasta
- kokosové mléko 100 ml
- pórek
- sůl
- pepř
- koriandr 1 hrst
Na krevety
- rajský protlak 3 lžíce
- limetková šťáva 1/2
- zázvor (nastrouhaný) 3 cm
- červená paprika 1 lžička
Postup přípravy
- Ze všeho nejdřív zapněte troubu ať se rozpálí. Zhruba na 190 stupňů.
- Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Můžete ji klidně předvařit. Změkne rychleji a do trouby ji pak dejte jen opéct.
- Krevety naložte do rajčatového protlaku s limetkou, červenou paprikou a zázvorem. Můžete přidat i lžíčku grilovacího koření, nechte odležet.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte lžíci kari pasty. Nechte pěkně rozvonět a zalejte kokosovým mlékem, pak přihoďte pórek, z trouby vyndejte dýni a přidejte do kari omáčky k pórku.
- Na druhé pánvi rozpalte olej, přihoďte krevety a restujte z obou stran, trvá to zhruba 3 minutky.
- Servírujte – nandejte dýni s pórkem v kari omáčce, přidejte krevety a navrch posypte hromadou koriandru.