Suroviny
- krevety (středně velké; očištěné, oloupané a bez ocasu) 450 g
Omáčka
- sójová omáčka 1/4 hrnku
- mirin 1/4 hrnku
- rýžový ocet 1/4 hrnku
- omáčka hoisin 2 lžíce
- hnědý cukr 1 lžíce
- chilli pasta (červená ) 2–3 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- pepř 1/2 lžičky
Později přidejte
- voda 1/4 hrnku
- kukuřičný škrob 1 lžíce
Na osmahnutí
Postup přípravy
- Ve středně velké misce smíchejte ingredience na omáčku – kromě vody a škrobu.
- Třetinu omáčky přelijte do velkého pytlíku, přidejte krevety a marinujte max. 30 minut.
- Do zbylé omáčky vmíchejte 1/4 hrnku vody a škrob.
- Mezitím na velké pánvi orestujte arašídy dozlatova a dejte je stranou.
- Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a restujte 3 minuty. Přisypejte papriky, česnek, zázvor a pokračujte v restování asi 2 další minuty.
- Přidejte krevety a restujte dorůžova (cca 2–3 minuty). Vlijte schovanou omáčku a povařte do zhoustnutí. Dochuťte solí, pepřem nebo chilli a cukrem podle chuti.
- Jednotlivé porce zasypejte buráky a pokud chcete, přidejte jarní cibulku. Podávejte s rýží.
Vyzkoušejte i recept na výtečné kuře kung pao z restaurace SIA
Kompletní recept najdete ZDE