návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krevetové kung pao

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Krevetové kung pao
Krevetové kung pao
Určitě všichni znáte kuřecí kung pao, Co ale takové krevetové? Rozhodně si na něm velmi pochutnáte!

Recept

Květákové kung pao Foto:

Květákové kung-pao

Kung-pao nemusí být jen masové – i když kuřecí je u nás asi nejpopulárnější. Vyzkoušejte variantu s květákem :)

Suroviny (4 porce)

Omáčka:

Později přidejte:

Na osmahnutí:

Postup

  1. Ve středně velké misce smíchejte ingredience na omáčku – kromě vody a škrobu.
  2. Třetinu omáčky přelijte do velkého pytlíku, přidejte krevety a marinujte max. 30 minut.
  3. Do zbylé omáčky vmíchejte 1/4 hrnku vody a škrob.
  4. Mezitím na velké pánvi orestujte arašídy dozlatova a dejte je stranou.
  5. Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a restujte 3 minuty. Přisypejte papriky, česnek, zázvor a pokračujte v restování asi 2 další minuty.
  6. Přidejte krevety a restujte dorůžova (cca 2–3 minuty). Vlijte schovanou omáčku a povařte do zhoustnutí. Dochuťte solí, pepřem nebo chilli a cukrem podle chuti.
  7. Jednotlivé porce zasypejte buráky a pokud chcete, přidejte jarní cibulku. Podávejte s rýží.

 

Krevetové kung pao 2 Foto: Krevetové kung pao; foto: carlsbadcravings.com