zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem a domácí tagliatelle

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle

Hodnoceno: 1x
Můžete si dát práci s okrajováním králíka, ale klidně ušetřete čas tím, že si koupíte již porcované králičí filety. K soté popíjejte sušší chardonnay nebo rulandské bílé a použijte ho i na vaření.
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpalte olivový olej a na středním ohni na něm osmahněte šalotku a česnek do sklovata. Přidejte maso nakrájené na nudličky a opékejte a míchejte, aby se opeklo pěkně ze všech stran. Osolte, opepřete, vmíchete hořčici a ještě chvíli opékejte a míchejte. Zalijte vínem, odmíchejte ode dna všechny přípečky, přidejte tymián a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte 10 minut probublávat. Přidejte olivy, okapaná a nakrájená rajčata a duste dalších 10 minut, ke konci vmíchejte i smetanu. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu nebo je připravte podle následujícího receptu na domácí těstoviny. Uvařené tagliatelle rozdělte na talíře a podávejte s králičím soté a posypte lehce petrželkou. 
  2. Tagliatelle: obě mouky smíchejte a utvořte v mouce důlek. Do důlku vyklepněte vejce, přidejte lžičku oleje vidličkou promíchejte vejce s moukou. Potom pokračujte rukama, je-li třeba, přidejte postupně trošku vody a vypracujte hladké pružné a pevné těsto. Zabalte ho do fólie nebo přikryjte vlhkou čistou utěrkou a nechte půl hodiny odpočinout. Těsto rozkrájejte na plátky a každý plátek vyválejte na pomoučeném vále na co nejtenčí placku. Poprašte ji moukou, srolujte jako roládu a nakrájejte na plátky široké tak, jak chcete široké nudle, ideálně 0,50,7 cm těstoviny se ještě navaří, maximálně 1 cm. Vzniklé šneky poprašte moukou, aby se nelepily, načechrejte do hnízd a vložte je do vroucí osolené vody a jakmile začne voda vařit, opatrně zamíchejte. Vařte 3–4 minuty, sceďte, promíchejte s máslem nebo olejem a podávejte.

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle Foto:

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle, foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu