návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kaštanový cheesecake

nad 2 hodiny
Kaštanový cheesecake
Kaštanový cheesecake Autor: Cat & Cook
Podzim, chladno, sychravo ... Není lepší čas na kaštanový cheesecake! Nezapomeňte použít ty nejkvalitnější ingredience, jako je přírodní vanilkové aroma nebo lusk, crème fraîche a pravé máslové sušenky s vysokým obsahem másla.

Suroviny

Postup

  1. Sušenky a ořechy rozdrťte najemno. Máslo rozehřejte, kápněte do něj půl lžičky vanilky a smíchejte se sušenkovým základem.
  2. Napěchujte do formy (pokud máte menší formu, můžete udělat okraje) a dejte do lednice vychladit. Troubu si zapněte na 180 °C.
  3. V míse robota mixujte krémový sýr dokud nebude hezky hladký, trvá to asi minutu. Přidávejte jedno vejce po druhém a poté žloutky.
  4. Až bude směs spojená, přidejte crème fraîche. Postupně začněte přidávat cukr (asi na třikrát). Nakonec přidejte pyré a najemno nasekané kaštany.
  5. Formu s korpusem vyndejte z lednice, nalijte do ní směs a dejte do trouby. Pečte cca 1 hodinu a pokud by se po této době cheesecake ještě klepal uprostřed, vypněte troubu, pootevřete ji a nechte ho tam 30 minut dojít.
  6. Poté dort vyndejte, nechte zchladnout a sundejte postranní část formy. Až vychladne, dejte ho do lednice. Nejlépe chutná druhý den. Každý kousek na talířku ozdobte smetanou, ořechy a lehce polijte javorovým sirupem.

Kaštanový cheesecake 2 Foto:

Kaštanový cheesecake 3 Foto: Kaštanový cheesecake; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Související témata: Sladké