zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kaštanové risotto
Autor: Cat & Cook Kaštanové risotto

Kaštanové rizoto

Hodnoceno: 1x
Doma můžete připravovat všelijaké variance – se šafránem, dýní, chřestem, hráškem i s hříbky. Dneska vyzkoušejte zajímavou variantu s voňavými kaštany – je to fakt bomba!
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo a olej, přidejte najemno nakrájenou šalotku/cibuli a na mírném ohni ji zpěňte – pouze do sklovata.
  2. Přisypte rýži (pozor, rýži NIKDY neproplachujte!) a míchejte, dokud se nespojí s máslem a cibulkou.
  3. Zalijte vínem, přidejte tymián a chvíli vařte, dokud úplně nevyprchá alkohol (to poznáte tak, že už ho z pokrmu necítíte).
  4. Poté začněte pomalu přidávat vývar – jen po jedné až dvou sběračkách. Pamatujte, že od rizota nesmíte nikdy odejít. Podlijte vždy, když se tekutina téměř vyvaří, a pokračujte, dokud není rýže téměř na skus. Bude to trvat asi 15–20 minut.
  5. Přidejte najemno nasekané kaštany a vařte dalších 5 minut. Po této době rizoto odstavte z plotny, přidejte na kostičky nakrájené máslo, parmazán a energicky míchejte, dokud nevznikne krémovité rizoto.
  6. Osolte a opepřete podle potřeby (sůl většinou není ani potřeba). Nechte 5 minut odpočívat pod pokličkou a mezitím si v rendlíku na másle orestujte 4 kaštany. Naservírujte na talíř/do misky, přidejte kaštany a čerstvě strouhaný parmazán.

Kaštanové risotto 2 Foto: Kaštanové risotto; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

reklama