Suroviny
- květák (větší hlava ) 1 ks
- cibule (velká ) 1 ks
- koření garam másala 1/4 lžičky
- římský kmín (mletý ) 1/4 lžičky
- kurkuma 1/4 lžičky
- koření tandoori masála 1/4 lžičky
- uzená paprika 1/4 lžičky
- koriandr (mletý ) 1/4 lžičky
- olej 3 lžíce
- pomerančová šťáva z 1/4 pomeranče
- koriandr (čerstvý,k servírování)
- sůl špetka
TIP: Jako ideální příloha je rýže a také nějaká studená omáčka, třeba indická jogurtová rajta.
Postup přípravy
- Květák rozdělte na menší růžičky a oloupanou cibuli na tenké měsíčky.
- Všechno koření smíchejte dohromady a promíchejte s květákem a cibulí.
- Zeleninu poté osolte, zakápněte olejem a promíchejte.
- Květák s cibulí rozvrstvěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.
- Před podáváním zeleninu zakápněte pomerančovou šťávou a posypte nasekaným koriandrem.