Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kari květák pečený v troubě
Jak už jsme tu ukázali několikrát, kari nemusí být pouze masové! Obzvlášť vhodný je pro tento pokrm květák, který má krásnou strukturu. Vyzkoušejte, určitě si tuto lahůdku uvaříte hned několikrát! :)
do 1 hodiny
4 porce
TIP: Jako ideální příloha je rýže a také nějaká studená omáčka, třeba indická jogurtová rajta.
Suroviny (4 porce)
- větší hlava květáku 1 ks
- velká cibule 1 ks
- garam masala 1/4 lžičky
- mletý římský kmín 1/4 lžičky
- kurkuma 1/4 lžičky
- tandoori masala 1/4 lžičky
- uzená paprika 1/4 lžičky
- mletý koriandr 1/4 lžičky
- olej 3 lžíce
- špetka soli
- šťáva ze 1/4 pomeranče
- čerstvý koriandr k servírování
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Květák rozdělte na menší růžičky a oloupanou cibuli na tenké měsíčky.
- Všechno koření smíchejte dohromady a promíchejte s květákem a cibulí.
- Zeleninu poté osolte, zakápněte olejem a promíchejte.
- Květák s cibulí rozvrstvěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.
- Před podáváním zeleninu zakápněte pomerančovou šťávou a posypte nasekaným koriandrem.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!