Suroviny
- větší hlava květáku 1 ks
- velká cibule 1 ks
- garam masala 1/4 lžičky
- mletý římský kmín 1/4 lžičky
- kurkuma 1/4 lžičky
- tandoori masala 1/4 lžičky
- uzená paprika 1/4 lžičky
- mletý koriandr 1/4 lžičky
- olej 3 lžíce
- špetka soli
- šťáva ze 1/4 pomeranče
- čerstvý koriandr k servírování
TIP: Jako ideální příloha je rýže a také nějaká studená omáčka, třeba indická jogurtová rajta.
Postup přípravy
- Květák rozdělte na menší růžičky a oloupanou cibuli na tenké měsíčky.
- Všechno koření smíchejte dohromady a promíchejte s květákem a cibulí.
- Zeleninu poté osolte, zakápněte olejem a promíchejte.
- Květák s cibulí rozvrstvěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.
- Před podáváním zeleninu zakápněte pomerančovou šťávou a posypte nasekaným koriandrem.