reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kari květák pečený v troubě
Autor: S vášní pro jídlo Kari květák pečený v troubě

Kari květák pečený v troubě

Hodnoceno: 6x
Jak už jsme tu ukázali několikrát, kari nemusí být pouze masové! Obzvlášť vhodný je pro tento pokrm květák, který má krásnou strukturu. Vyzkoušejte, určitě si tuto lahůdku uvaříte hned několikrát! :)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

TIP: Jako ideální příloha je rýže a také nějaká studená omáčka, třeba indická jogurtová rajta.

reklama

reklama

Postup

  1. Květák rozdělte na menší růžičky a oloupanou cibuli na tenké měsíčky.
  2. Všechno koření smíchejte dohromady a promíchejte s květákem a cibulí.
  3. Zeleninu poté osolte, zakápněte olejem a promíchejte.
  4. Květák s cibulí rozvrstvěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.
  5. Před podáváním zeleninu zakápněte pomerančovou šťávou a posypte nasekaným koriandrem.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

reklama

reklama