Kachní prsa na pomerančích a fenyklu
Zdroj: Kitchen and the City
Kachní prsa na pomerančích a fenyklu
Zdroj:
Kitchen and the City
Moje hodnocení
19x
Co si připravit kachnu trochu jinak než se zelím a knedlíkem? Tenhle recept jsem objevila u Emanuela Ridiho, lehce ho poupravila a super jídlo téměř bez práce je na světě. Naprosto miluju tahle jídla, která prostě jen dáte do trouby, podléváte a o nic víc se nestaráte!
Kachní prsa očistěte, osolte a opepřete a orestujte z každé strany na sádle, aby se zatáhla. Dejte do pekáčku, podlejte šťávou ze dvou pomerančů, posypte nakrájeným česnekem a posekaným tymiánem.
Pečte v zakrytém pekáči v předehřáté troubě na 180 °C hodinu a půl. Podlijte vínem a pečte další hodinu, přidejte pokrájený fenykl a nafiletovaný pomeranč, odkryjte a dopečte dalších 10 minut, než kůže na prsou chytí barvu a udělá se křupavá kůrčička.