Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jemný cheesecake se šlehačkou
Koláčů z jemného tvarohu, ať už pečených, nebo ne, existuje snad celá galaxie. Tenhle je pečený, snadný, jednoduchý a naprosto nádherný.
do 2 hodin
12 porcí
Článek
18 variací na téma cheesecake
Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Suroviny (12 porcí)
Těsto:
- hladká mouka 150 g
- jemný krupicový cukr 55 g
- změklé máslo 100 g
Náplň:
- změklý krémový sýr 330 g
- ricotta 500 g
- citronová štáva 60 ml
- najemno nastrouhaná citronová kůra 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob (maizena) 1,5 lžíce
- Voda 1,5 lžíce
- smetana ke šlehání (33 % tuku), ušlehaná 250 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 150 °C. Mouku, cukr a máslo promněte v míse prsty na drobenku. Pomocí lžíce naneste na dno lehce vymazané a papírem vyložené otevírací formy o průměru 20 cm. Korpus pečte 30 minut dozlatova.
- Krémový sýr, ricottu, vejce, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilku prošlehejte v robotu dohladka. Škrob promíchejte s vodou na kašičku, pak vmíchejte do náplně. Vlijte do korpusu a pečte 1 hodinu 10 minut, až náplň lehce zezlátne a zpevní. Troubu vypněte a nechte v zavřené troubě koláč vychladnout. Pak ho dejte na 1 hodinu do ledničky, až bude úplně studený, a nakonec ho ozdobte šlehačkou.
Jemný cheesecake se šlehačkou; foto: L.A. CREATIVE FOOD