Těsto
- hladká mouka 150 g
 - cukr krupice (jemný ) 55 g
 - máslo (změklé ) 100 g
 
Náplň
- krémový sýr (změklý ) 330 g
 - ricotta 500 g
 - citronová šťáva 60 ml
 - citronová kůra (najemno nastrouhaná ) 2 lžíce
 - vanilkový extrakt 1/2 lžičky
 - kukuřičný škrob (maizena) 1,5 lžíce
 - voda 1,5 lžíce
 - smetana ke šlehání (33 % tuku, ušlehaná) 250 ml
 
Článek
18 variací na téma cheesecake
Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 150 °C. Mouku, cukr a máslo promněte v míse prsty na drobenku. Pomocí lžíce naneste na dno lehce vymazané a papírem vyložené otevírací formy o průměru 20 cm. Korpus pečte 30 minut dozlatova.
 - Krémový sýr, ricottu, vejce, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilku prošlehejte v robotu dohladka. Škrob promíchejte s vodou na kašičku, pak vmíchejte do náplně. Vlijte do korpusu a pečte 1 hodinu 10 minut, až náplň lehce zezlátne a zpevní. Troubu vypněte a nechte v zavřené troubě koláč vychladnout. Pak ho dejte na 1 hodinu do ledničky, až bude úplně studený, a nakonec ho ozdobte šlehačkou.