Mama´s Bistro

Jak to bylo, šéfe? French toast s jablky, javorovým sirupem a zmrzlinou podle Mama´s Bistro

Jak to bylo, šéfe? (6) - French toast Mama´s Bistro

Moje hodnocení
13x

V ostravském Mama´s Bistru byl Zdeněk Pohlreich už během natáčení Ano, šéfe. A tenkrát byl tak nadšený, že podnik od něj dostal tři hvězdy. Po letech se tam vrátil a společně s majiteli, kteří jsou zároveň kuchaři, připravili báječné street food menu. A nemohla chybět ani sladká tečka...

1 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce rozšlehejte vejce s mlékem, cukrem, skořicí a špetkou soli. Vložte toust a nechte ho nasát tekutinu.
  2. Rozehřejte pánev a na másle toust opečte z obou stran dozlatova.
  3. Jablka nakrájená na malé kostičky dejte do pánve a restujte na másle, aby trochu změkla, ale nerozvařila se. Přidejte med a šťávu z citronu. Vše svařujte, dokud nebudou jablka zkaramelizovaná. Na závěr zaprašte mletou skořicí.
  4. Na zlatavý toust dejte teplou jablečnou směs. Do středu toustu dejte kopeček vanilkové zmrzliny, zaprašte moučkovým cukrem a přelijte javorovým sirupem. Můžete dozdobit lístky máty.

PRIMA TIP: Můžete použít různé pečivo. Klasický toustový chléb, bílý italský nebo francouzský chléb, různé bochánky z brioškového těsta, klidně i bulku na burger, ale hodí se i sladké kynuté houstičky, vánočka nebo mazanec.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mama´s Bistro


Přečtěte si také

Recepty