Suroviny
- toustový chléb 1 ks
- vejce 1 ks
- mléko 500 ml
- moučkový cukr
- mletá skořice
- máslo
- jablka 1 ks
- med 2 lžíce
- citronová šťáva 1/2 citronu
- vanilková zmrzlina 1 kopeček
- javorový sirup
- máta (lístky čerstvé )
- sůl (sůl) 1 špetka
Postup přípravy
- V misce rozšlehejte vejce s mlékem, cukrem, skořicí a špetkou soli. Vložte toust a nechte ho nasát tekutinu.
- Rozehřejte pánev a na másle toust opečte z obou stran dozlatova.
- Jablka nakrájená na malé kostičky dejte do pánve a restujte na másle, aby trochu změkla, ale nerozvařila se. Přidejte med a šťávu z citronu. Vše svařujte, dokud nebudou jablka zkaramelizovaná. Na závěr zaprašte mletou skořicí.
- Na zlatavý toust dejte teplou jablečnou směs. Do středu toustu dejte kopeček vanilkové zmrzliny, zaprašte moučkovým cukrem a přelijte javorovým sirupem. Můžete dozdobit lístky máty.
PRIMA TIP: Můžete použít různé pečivo. Klasický toustový chléb, bílý italský nebo francouzský chléb, různé bochánky z brioškového těsta, klidně i bulku na burger, ale hodí se i sladké kynuté houstičky, vánočka nebo mazanec.
Jak to bylo, šéfe? French toast s jablky, javorovým sirupem a zmrzlinou podle Mama´s Bistro 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? French toast s jablky, javorovým sirupem a zmrzlinou podle Mama´s Bistro 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: