Suroviny
- ústřicová omáčka 2 lžíce
 - rybí omáčka 1 lžíce
 - sójová omáčka 2 lžíce (a více podle chuti)
 - hnědý cukr 1 lžíce
 - voda 4 lžíce
 - hovězí roštěná (tenké plátky ) 500 g
 - šalotka (nebo 1 červená cibule) 4 ks
 - česnek 1 větší stroužek
 - červené chilli papričky (thajská,birds eye) 1 ks
 - rostlinný olej 2 lžíce
 - thajská bazalka 1 svazek
 - limetka (k podávání) 1 ks
 - jasmínová rýže (uvařená, k podávání)
 
Článek
33 receptů na rychlé večeře à la "čína"
Rychlé asijské pokrmy jsou v našich končinách oblíbené právě pro jejich rychlou přípravu a minimum použitého nádobí. To nejdůležitější je ale množství čerstvých surovin,...
Postup přípravy
- V misce promíchejte ústřicovou, rybí a sójovou omáčku s cukrem a vodou. Maso nakrájejte na tenké nudličky, zhruba 5mm. Šalotku nebo cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
 - Rozpalte větší hlubokou pánev, vlijte do ní olej a vsypte maso. Opékejte ho zprudka, aby se zatáhlo a zbarvilo lehce dohněda. Pánev musí být rozpálená, maso ji trochu zchladí a pak pustí šťávu a místo restování se dusí.
 - Přidejte šalotku nebo cibuli, česnek a chilli. Krátce opečte dozlatova a přelijte směsí omáček a cukru. Vařte za stálého míchání zhruba 3–4 minuty, až maso začne karamelizovat a omáčka houstnout.
 - Bazalku nasekejte nadrobno, vsypte k masu a podávejte s uvařenou rýží a čtvrtkami limety.