Suroviny
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce (a více podle chuti)
- hnědý cukr 1 lžíce
- voda 4 lžíce
- hovězí roštěná (tenké plátky ) 500 g
- šalotka (nebo 1 červená cibule) 4 ks
- česnek 1 větší stroužek
- červené chilli papričky (thajská,birds eye) 1 ks
- rostlinný olej 2 lžíce
- thajská bazalka 1 svazek
- limetka (k podávání) 1 ks
- jasmínová rýže (uvařená, k podávání)
Článek
33 receptů na rychlé večeře à la "čína"
Rychlé asijské pokrmy jsou v našich končinách oblíbené právě pro jejich rychlou přípravu a minimum použitého nádobí. To nejdůležitější je ale množství čerstvých surovin,...
Postup přípravy
- V misce promíchejte ústřicovou, rybí a sójovou omáčku s cukrem a vodou. Maso nakrájejte na tenké nudličky, zhruba 5mm. Šalotku nebo cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
- Rozpalte větší hlubokou pánev, vlijte do ní olej a vsypte maso. Opékejte ho zprudka, aby se zatáhlo a zbarvilo lehce dohněda. Pánev musí být rozpálená, maso ji trochu zchladí a pak pustí šťávu a místo restování se dusí.
- Přidejte šalotku nebo cibuli, česnek a chilli. Krátce opečte dozlatova a přelijte směsí omáček a cukru. Vařte za stálého míchání zhruba 3–4 minuty, až maso začne karamelizovat a omáčka houstnout.
- Bazalku nasekejte nadrobno, vsypte k masu a podávejte s uvařenou rýží a čtvrtkami limety.