návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hovězí maso s thajskou bazalkou a chilli podle Kamu

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Hovězí maso s thajskou bazalkou a chilli podle Kamu
Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka Hovězí maso s thajskou bazalkou a chilli podle Kamu
Hovězí kousky restováním se sladkými omáčkami nádherně zkaramelizují, určitě žádnou nevynechejte. Maso krájejte na opravdu tenké nudličky, jen tak zůstane šťavnaté a jídlo bude překvapivě rychle hotové.

Článek

Sezamové lepkavé kuře Foto:

33 receptů na rychlé večeře à la "čína"

Rychlé asijské pokrmy jsou v našich končinách oblíbené právě pro jejich rychlou přípravu a minimum použitého nádobí. To nejdůležitější je ale množství čerstvých surovin,...

Postup

  1. V misce promíchejte ústřicovou, rybí a sójovou omáčku s cukrem a vodou. Maso nakrájejte na tenké nudličky, zhruba 5mm. Šalotku nebo cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
  2. Rozpalte větší hlubokou pánev, vlijte do ní olej a vsypte maso. Opékejte ho zprudka, aby se zatáhlo a zbarvilo lehce dohněda. Pánev musí být rozpálená, maso ji trochu zchladí a pak pustí šťávu a místo restování se dusí.
  3. Přidejte šalotku nebo cibuli, česnek a chilli. Krátce opečte dozlatova a přelijte směsí omáček a cukru. Vařte za stálého míchání zhruba 3–4 minuty, až maso začne karamelizovat a omáčka houstnout.
  4. Bazalku nasekejte nadrobno, vsypte k masu a podávejte s uvařenou rýží a čtvrtkami limety.

Hovězí maso s thajskou bazalkou a chilli podle Kamu  Foto: Hovězí maso s thajskou bazalkou a chilli podle Kamu; foto: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.