návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaný salát Caesar

Hodnoceno: 0x
6-8 porcí
do 1 hodiny
Grilovaný salát Caesar
Autor: Marek Kučera Grilovaný salát Caesar
Ikonická americká stálice má celou řadu verzí a o autentický recept se vedou stálé spory – obliba „Cézara“ je ale právem stálá. V této syté verzi je neobvyklým momentem postup. A výsledek za to víc než stojí.

Postup

  1. Na zálivku rozmixujte ančovičky, česnek, hořčici, worcesterskou omáčku a ocet. Pak přidejte citronovou šťávu a opět rozmixujte. Směs seškrabte ze stěn nádoby, motor nechte puštěný na nízké otáčky a pomalu přikapávejte olivový olej. Mixujte, až vznikne hustá emulze. Opět ji seškrabte ze stěn nádoby, osolte, opepřete, přidejte parmazán a znovu důkladně rozmixujte. Zálivku nechte vychladit.
  2. Gril rozpalte na střední teplotu. Půlky salátu potřete olivovým olejem, osolte je a opepřete. Grilujte je z každé strany 2 až 3 minuty, až budou hezky opečené.
  3. Na každou porci dejte na talíř dvě půlky salátu a zakapejte vychladlou zálivkou. Můžete ještě ozdobit hoblinkami parmazánu či proužky ančoviček.

Grilovaný salát Caesar  Foto: Grilovaný salát Caesar , Foto: Marek Kučera

Související témata: Malá jídla , Americká kuchyně