Suroviny
- květák 1 ks
- olivový olej
- česnek
- omáčky (omáčka tamari)
- dijonská hořčice
- rajčatová šťáva (nebo rozmixované rajče)
- majonéza
- petrželová nať
- pepř (mletý )
Článek
24 receptů s oblíbeným květákem
Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Postup přípravy
- V misce smíchejte trochu oleje, prolisovaný česnek, pepř, omáčku tamari, hořčici a šťávu z rajčat.
- Podle chuti si můžete marinádu upravit.
- Květák nakrájejte na malé kousky, namáčejte v marinádě a klaďte na plech s pečicím papírem.
- Grilujte v troubě, ale můžete je i péct.