Suroviny
- celé kuře (naporcované) 1 ks
Na marinádu grand marnier
- likér Grand Marnier 60 ml
- limetková šťáva 30 ml
- sójová omáčka 30 ml
- med 60 g
- pomerančová kůra (jemně nasekaná) 10 g
- mořská sůl 1 špetka
- zázvor (jemně nasekaný) 30 g
- bazalka (nasekaná) 30 g
- chilli papričky 1 ks
Postup přípravy
- Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Polovinu marinády si dejte stranou. Do mísy se zbytkem připravené marinády dejte kuře a několikrát ho otočte, aby se marináda dostala všude. Mísu zakryjte fólií a uložte do lednice, ideálně na několik hodin, nejméně však na 30 minut.
- Připravte gril a rozpalte ho na střední žár. Kusy kuřete položte na gril kůží nahoru. Zavřete víko a maso grilujte asi 12 minut z každé strany. V průběhu pečení potírejte maso zbylou marinádou. Kuře je hotové, když zapíchnete vidličku hluboko do masa a vytékající šťáva je čirá.
- Hotové kuře dejte na talíř a přelijte omáčkou Grand Marnier.