Suroviny
- tygří krevety 6 ks
- citronová šťáva (čerstvá) 1 lžička
- chilli papričky (čerstvá, dle chuti a druhu papričky)
- česnek 4 stroužky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- petrželka hrst
- špagety 2 porce
Postup přípravy
- Tygří krevety vyjměte z tuhé skořápky, trochu je nařízněte podélně, aby šlo vyndat střívko, omyjte je a osušte papírovou utěrkou. Takto připravené krevety napíchejte na špejli nebo grilovací jehlu. Z obou stran je osolte a opepřete a těsně před opékáním je lehce pokapejte citronovou šťávou.
- Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody.
- Mezitím na olivovém oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek a chilli papričky. Stačí jen pár minut, aby se česnek nezačal připalovat.
- Krevetové špízy položte na mřížku rozpáleného grilu nebo pánve s trochou oleje a krátce je opečte z obou stran.
- Uvařené špagety slijte, ale neproplachujte je pod vodou! Smíchejte je s orestovaným česnekem a chilli, je-li třeba, přilijte ještě trochu olivového oleje.
- Každou porci špaget posypejte nasekanou zelenou petrželkou a položte k ní opečené krevety.
Náš tip: Parádní recepty na oblíbené špagety