Suroviny
- krevety (kuchyňsky upravené) 500 g
- bazalka (nadrobno nakrájená) 2 hrsti
- piniové oříšky (opražené) 1 lžíce
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva (čerstvá) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Bazalku, česnek, piniové oříšky, sýr, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř spolu dobře prošlehejte buď ručně, nebo v robotu. Do vzniklého pesta vložte krevety a nechte je v něm marinovat nejméně 20 minut, lépe přes noc.
- Rozehřejte gril. Krevety napíchejte na špízy a na středně vysokém žáru je opékejte asi 2 až 3 minuty z každé strany.
Náš tip: Nejlepší recepty z krevet