Najděte si recept
Na co máte chuť?

Frittata s bramborami, paprikou a chilli
Ve Španělsku se takové tapas podávají jako zákusek k pití. Trojúhelníčky této omelety patří k nejoblíbenějším. Skvěle ale poslouží i jako výtečná večeře se salátkem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 15 ml
- brambory, oškrábané a nakrájené na kostky 4 ks
- červené chilli papričky, nasekané (pokud chcete méně pálivé jídlo, vyškrábněte semínka) 2 ks
- česnek, nasekaný najemno 2 stroužky
- vejce, našlehaná 6 ks
- Smetana 250 ml
- mletá paprika 5 ml
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- nastrouhaný čedar 125 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte olej a opékejte na něm bramborové kostky, dokud nebudou hnědé a měkké. Přidejte chilli a česnek a smažte dalších pár minut.
- Vyšlehejte vejce, smetanu, sůl a sýr dohromady. Směsí polijte brambory, snižte teplotu a na mírném ohni pečte 5–10 minut. Rozehřejte gril.
- Pánev dejte pod roztopený gril a pečte omeletu, dokud nebude zlatohnědá a vajíčka ztuhlá. Potom ji nakrájejte na proužky, čtverce nebo trojúhelníky a podávejte.
Frittata s bramborami, paprikou a chilli. Foto: isifa.com