návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Fish and chips

2 porce
do 1 hodiny
Fish and chips
Fish and chips Autor: Kitchen and the City
Za fish and chips už dávno nemusíte až do Anglie. Připravte si doma tuto anglickou specialitu a vychutnejte si lahodné filety jedné z nejoblíbenějších mořských ryb!
Reklama

Suroviny (2 porce)

Těstíčko:

Hranolky a hrášek:

Tatarská omáčka:

Reklama

Postup

  1. Do mouky smíchané s práškem do pečiva, solí a pepřem postupně přidávejte pivo, než se utvoří hladké, spíš hutnější těstíčko.
  2. Rybu nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalte v těstíčku. Na pánvi rozpalte olej, kousky ryby smažte 2 minuty z každé strany a nechte okapat na papírové utěrce.
  3. Hranolky a hrášek: Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na hranolky, v míse smíchejte s trochou olivového oleje a vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem do jedné vrstvy. Dejte do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte dohněda. Po upečení osolte.
  4. Hrášek uvařte doměkka, slijte vodu, přidejte kousek másla a osolte.
  5. Tatarská omáčka: Okurku, cibulku a chilli papričku nakrájejte opravdu najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Podle chuti osolte a opepřete.
Reklama

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama