Těsto
- olivový olej 3 lžíce
- voda (vlažná) 250 ml
- světlé pivo 2 lžíce
- droždí (z kostky) 30 g
- sůl
- hladká mouka 400 g
Náplň
Postup přípravy
- Smíchejte v míse 250 ml vlažné vody, 1 lžíci oleje, pivo, nadrobené droždí, lžičku soli a postupně po lžících přidávejte mouku. Zpracovávejte ideálně elektrickým hnětačem tak dlouho, dokud nevznikne pevné těsto. Pak ho nechte vykynout – nejlépe přes noc v lednici, v míse zakryté fólií.
- Česnek nakrájejte na plátky a opečte ho na mírném plameni do sklovita v pánvi na lžíci oleje. Přidejte rajčata, oregano, osolte a chvíli poduste, aby se chutě spojily a omáčka trochu zhoustla.
- Těsto rozdělte napůl a postupně udělejte dvě pizzy. Rukama postupně roztáhněte na tenké placky. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem a pizzy potřete zbylým olejem a rajčatovou směsí. Obložte je šunkou, nakrájenými žampiony na plátky a nakonec posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě na 200 °C, dokud nezezlátnou okraje, trvá to 15–20 minut.
Připravte kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE