Domácí chilli olej s aromatickým kořením
Zdroj: Jak jíme zdravě v létě
Domácí chilli olej s aromatickým kořením
Zdroj:
Jak jíme zdravě v létě
Chilli olej je báječný způsob, jak dát jídlům parádní švih. Nejde jen o ostrost, voňavé koření dodá další rozměr chuti i vůně. Používejte na maso, saláty, těstoviny nebo třeba na asijské knedlíčky.
K přípravě
-
bavlněná utěrka
-
skleničky
(uzavíratelná sklenice (objem 300 ml))
Postup přípravy
-
Chilli papričky omyjte, odkrojte z nich stopky a následně je i se semínky nakrájejte nahrubo.
-
Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte všechen slunečnicový olej, poté do pánve přidejte všechny ostatní ingredience (včetně nakrájených papriček) a vše nechte zahřívat 20 minut na mírném až středním plameni. Během zahřívání buďte ostražití a průběžně se ujišťujte, že se koření v oleji nepřepaluje – pokud k tomu dojde, snižte plamen.
-
Po uvedené době pánev odstavte a její obsah nechte zcela vychladnout (může to trvat až 1 hodinu). Poté připravte mísu, umístěte do ní síto a do síta dejte bavlněnou utěrku. Přes toto síto následně do mísy přeceďte celý obsah pánve a nechte ho přes síto zcela vykapat.
-
Přecezený olej přelijte z mísy do uzavíratelné sklenice a skladujte ho v lednici, kde vydrží až několik měsíců.
Domácí chilli olej s aromatickým kořením 2
Zdroj: Jak jíme zdravě v létě
Domácí chilli olej s aromatickým kořením 2
Zdroj:
Jak jíme zdravě v létě