návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dobře naložený sýr s klobáskou a kysaným zelím

3 porce
do 30 minut
Dobře naložený sýr s klobáskou a kysaným zelím
Autor: archiv Sedlčanský Hermelín Dobře naložený sýr s klobáskou a kysaným zelím
Tahle chuťovka je hodna pořádného chlapa, ale nakonec potěší i něžnou, ale odvážnou vílu. Dobře uleželý sýr s uzenou klobásou a výrazným kysaným zelím s křenem – to je jednoduše dokonalé spojení!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vltavíny rozpůlte a vetřete do nich plnotučnou hořčici, přidejte kolečko oloupané bílé cibule, opepřete a přiklopte.
  2. Ostravskou klobásu neloupejte a nakrájejte ji na kolečka. Otické nebo vlastně kterékoliv jiné kysané zelí si lehce prosolte a zamíchejte spolu s kmínem a křenem.
  3. Trochu přebytečné šťávy ze zelí smíchejte spolu s rostlinným olejem. Začněte vrstvit do předem vysušené a vymyté sklenice. Na dno dejte nejdříve oloupanou, na kolečka nakrájenou bílou cibuli, poté berní roh, připravený sýr, dochucené zelí, nové koření – a takto střídejte, až je sklenice takřka plná.
  4. Neopomíjejte bobkový list ani nové koření. Nakonec zalejte rostlinným olejem, ne však úplně po okraj. Sklenici zaklapněte a nechejte rozležet až 3 dny, tak aby chuť co nejvíce prostoupila. Tento drsný nakládaný pracant si zaslouží řádnou konzumaci, a to jak jinak než s vychlazenou dvanáctečkou ze sedmého schodu a krajícem čerstvého chleba k zakousnutí.
Reklama

Dobře naložený sýr s klobáskou a kysaným zelím  Foto: Dobře naložený sýr s klobáskou a kysaným zelím; foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Související témata: nakládaný sýr , Malá jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama