návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dip Romesco s grilovanou jarní cibulkou

Hodnoceno: 0x
4-6 porce
do 1 hodiny
Dip Romesco s grilovanou jarní cibulkou
Autor: kuchařka Lahodné dipy Dip Romesco s grilovanou jarní cibulkou
Omáčka Romesco pochází ze Španělska a vyrábí se z paprik, mandlí, kousku chleba a česneku. Tradičně se podává s mladou jarní cibulkou.

Článek

Antidepresivní kuličky s jedlými kvítky Foto:

18 nejlepších chuťovek, které se hodí ke sklence dobrého vína

Výběr našich dobrot se vám bude hodit na rodinné oslavy, posezení s přáteli i jiné akce spojené s vínem. Navíc v tomhle krásném počasí si vše můžete vychutnat hezky na...

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Rajčata a papriky dejte na dva různé pekáče, ochuťte je a každý pokapejte 1 lžící olivového oleje. Pečte 35 minut nebo dokud slupky paprik nezačnou černat.
  2. Mezitím rozmixujte oříšky v kuchyňském robotu nebo mixéru a nechte je v něm.
  3. Vyndejte rajčata z pekáče a dejte je stranou. Do šťávy z rajčat na pekáči namočte kousky bagety a počkejte, až vychladnou. Papriky přendejte z pekáče do misky, překryjte je potravinářskou fólií a počkejte, až zchladnou. Potom z nich stáhněte slupku a dužinu přidejte spolu s rajčaty k oříškům v mixéru. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, česnek, bagetu namočenou ve šťávě z rajčat, vinný ocet a mletou papriku a vše najemno rozmixujte.
  4. Zapněte troubu na grilovací režim a jarní cibulky položte na pekáč a pokapejte je olivovým olejem (pak je několikrát obraťte, aby se olej dostal všude). Cibulky grilujte 3–5 minut, často je otáčejte. Podávejte je ještě teplé s dipem Romesco.

Lahodné dipy

Lahodné dipy Foto:

Každý má rád omáčky a dipy. V této kuchařce najdete více než 50 receptů, od lehkých a svěžích dipů, až po krémové a smetanové omáčky.

Ať už si chcete zpestřit nebo dochutit sváteční večeři, nebo jen mlsat dobroty u sledování televize, tato kniha vám jistě pomůže. Dipy se totiž hodí téměř ke všemu. Najdete zde recepty z mnoha surovin, jako například z luštěnin, ořechů a semen, zeleniny, ovoce nebo bylinek.

Až už podáváte pouze topinky či tortilly, nebo naopak chystáte sváteční pečeni či grilování s přáteli, dipy a omáčky z této knihy určitě ocení všichni vaši přátelé i členové rodiny.

Vydalo nakladatelství Omega.