Osobní vinotéka

Delikátní kaštanový krém s dýňovým chutney

Moje hodnocení
8x

Příprava kaštanového krému je trochu složitější, protože nejprve musíte připravit samotné kaštany, ale ta práce se mnohonásobně vyplatí! Výsledná chuť je opravdu božská a tato polévka se proto hodí především jako součást slavnostního menu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Chutney

Postup přípravy

  1. Kaštany na vypouklé straně nařízněte do kříže a řezem navrch je vyskládejte na plech. Pečte je na 200 °C asi 15 minut a poté je oloupejte.
  2. Cibuli nakrájenou najemno orestujte na oleji dozlatova s nasekaným stroužkem česneku, přilijte portské víno, vývar, smetanu a mléko a přiveďte k varu. Vložte kaštany a chvíli povařte do jejich úplného změknutí.
  3. Osolte, přidejte špetku mleté skořice a špetku badyánu a rozmixujte dohladka. Dle potřeby dohustěte jíškou a důkladně provařte a osolte.
  4. Dýni nakrájenou na kostičky vařte s pomerančovým džusem, medem, citronem a skořicí do částečného rozvaření a konzistence džemu.

Tip sommeliera: „Sytý krém z kaštanů si zaslouží kombinaci s výjimečným vínem. Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut je se svou krásnou světle zlatavou barvou, vůní připomínající šťavnaté citrusy, zralé ovoce a med a s vyváženou chutí, plnou lehce nazrálých tónů sadového ovoce a mandlí ideální volbou,“ radí sommelier Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty