Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Cuketový dort s meruňkami

1 dort porce
do 1,5 hodiny
Cuketový dort s meruňkama
Cuketový dort s meruňkama Autor: Pěkně vypečený blog
Tento jednoduchý recept na vynikající dort vám nezabere mnoho času a je téměř jisté, že vám bude moc chutnat. V kombinaci s meruňkami, meruňkovou marmeládou a agávovým sirupem je to skutečná lahoda. Korpus je po upečení díky cuketě velmi vláčný a spolu s ovocem tvoří lákavý dezert.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C, poté vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm. Větší cuketu oloupejte, očistěte od semínek a do velké mísy nastrouhejte na hrubém struhadle. Oba druhy mouky smíchejte s kypřicím práškem, jedlou sodou, kakaem a přidejte k cuketě. Do mísy vmíchejte zbytek ostatních ingrediencí – cukr, žloutek a mléko. Vždycky záleží na tom, kolik pustí cuketa vody, těsto nesmí být moc řídké, proto přidávejte mléko po troškách. Těsto dejte do dortové formy a pečte 30 minut, po třiceti minutách přikryjte formu alobalem a nechte ještě dalších 15–20 minut péct. Než se upeče korpus, na pánvi opražte ořechy (nasucho).
  2. Po upečení nechte korpus částečně vystydnout ve formě, poté formu rozevřete a nechte ho vystydnout úplně. Pak korpus vodorovně uprostřed rozkrojte, namažte marmeládou a položte na ni druhou vrchní část korpusu, na který také namažte marmeládu. Umyté meruňky vypeckujte a nakrájejte na malé měsíčky, zdobte vrch dortu, který ještě zasypejte ořechy a pokapejte agávovým sirupem. Pokud nepodávejte ihned, nechte dort v lednici, ze které ho vyndejte 5–10 minut před podáváním.
Reklama

Cuketový dort s meruňkama Foto:

Cuketový dort s meruňkama Foto:

Cuketový dort s meruňkami, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama