Suroviny
Bylinkové krutony
- bageta (starší)
- olivový olej
- Bazalkové pesto
Postup přípravy
- Starší bagetu nakrájejte na menší kostičky. Dejte do větší mísy, přidejte bazalkové pesto a zakápněte olivovým olejem. Dobře promíchejte a takto připravené nechte upéct v troubě dozlatova.
- V rozpáleném hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli společně s česnekem.
- Po chvíli přidejte cuketu nakrájenou na malé kousky a zarestujte. Cuketu neloupejte, jen ji dobře omyjte. Díky tomu bude mít polévka krásnou barvu. Zalijte vývarem a nechte 10 minut povařit.
- Nakonec přidejte čerstvý tymián a polévku rozmixujte v blenderu nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.
- Cuketová polévka dokonale ladí s kozím sýrem a opečenými krutony s bazalkovým pestem.
Vyzkoušejte také recept na jemný hráškový krém podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE