reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čokoládové lanýže s griotkou
Spouštím video za 5s.

Čokoládové lanýže s griotkou

Hodnoceno: 0x
Ideální cukroví na poslední chvíli. Lahodné čokoládové bonbony s příchutí griotky jsou skvělé i jako originální jedlý dárek pro vaše blízké.
do 1 hodiny

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Smetanu, máslo a cukr dejte do kastrůlku a za stálého míchání zahřívejte, než se cukr i máslo rozpustí, pak hned odstavte. Čokoládu nalámejte do směsi a vařečkou míchejte, dokud se všechna dobře nerozpustí, potom vmíchejte i griotku a máte-li, tak i sušené višně. Pak kastrůlek uložte do chladu, nejlépe přes noc, aby čokoládová hmota pěkně ztuhla.
  2. Do hlubokého talíře nasypejte kakao. Dvěma lžičkami odkrajujte ze ztuhlé lanýžové hmoty malé kousky a co nejrychleji zaoblete konečky prstů. Nesnažte se dosáhnout dokonalého tvaru. Lanýže se jmenují podle přírodních lanýžů, které také nejsou dokonale kulaté. Pak je ihned důkladně obalte v kakau. Z každého oklepněte přebytečné kakao a lanýž dejte do cukrářského košíčku, nejlépe hnědého (neupatlá se od kakaa).
  3. Pak je dejte znovu vychladit. Pokud chcete lanýže dát jako dárek, použijte nízkou krabičku, do které se vám vejdou v jedné vrstvě – nesnažte se je skládat na sebe. Shora je vystelte hezkými ubrousky a přiklopte. Skladujte v chladničce.

reklama

Sledujte celou epizodu