návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čočkový salát s pečeným květákem

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 10 minut
Čočkový salát s pečeným květákem
Autor: Kubo Krížo / Bjukitchen Čočkový salát s pečeným květákem
Během zimy jím hodně luštěnin a pečené zeleniny, protože dodávají spoustu energie. Čočku nejradši vařím ráno předtím, než jdu do práce, čímž si nesmírně usnadním přípravu večeře. Hlavně nezapomeňte na citron, protože ten celému jídlu dává ten správný říz!

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Květák očistěte a rozdělte ho na malé růžičky, které nasypte do mísy a zalijte je trochou olivového oleje. Lehce osolte a pečlivě promněte rukama tak, aby do sebe květák olej hezky nasákl.
  2. Připravený květák rozložte na plech a pečte ho dozlatova, trvá to asi 25 minut.
  3. Do salátové mísy nasypte uvařenou čočku a zakápněte ji citronovou šťávou. Přidejte nahrubo nasekaný koriandr a na kolečka pokrájené jarní cibulky. Dochuťte olivovým olejem, osolte a dobře promíchejte. Nakonec poklaďte růžičkami pečeného květáku a podávejte.

Čočkový salát s pečeným květákem 2 Foto:

Čočkový salát s pečeným květákem  Foto:

Čočkový salát s pečeným květákem, foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.