Suroviny
- čočka (hnědá) 250 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- feferonky (nebo chilli paprička) 1/2 ks
- bobkový list (sušený) 2 ks
- mletý kmín špetka
- mleté nové koření špetka
- sůl
- rostlinný olej 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- bílé víno (polosuché) 1 dcl
- ocet 1 lžíce
- třtinový cukr 1 a 1/2 lžíce
- tempeh (uzený) 200 g
- tofu (uzené) 200 g
Postup přípravy
- Čočku přes noc namočte do vody. Ráno vodu slijte, přilijte 500 ml vody, přidejte sůl, kmín, bobkový list a mleté koření a vařte cca 30 minut doměkka.
- Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno, feferonku/chilli papričku nakrájejte také nadrobno.
- Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej. Na něm orestujte cibuli, česnek, feferonku/chilli.
- Poté přidejte mouku a vytvořte jíšku. Přilijte víno a nechte jej odpařit.
- Nyní do hrnce přidejte čočku a důkladně vše promíchejte. Přidejte ocet a cukr a podle chuti ještě dosolte.
- Tempeh nakrájejte na malé kostičky a nasucho opražte na pánvi. Uzené tofu nakrájejte na plátky a opečte ho stejně.
- Podávejte s nakládanými okurkami a pivem.