reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Čočka na kyselo po vegansku
Autor: Kate's Cuisine Čočka na kyselo po vegansku

Čočka na kyselo po vegansku

Hodnoceno: 1x
Libujete si v čočce, ale nejíte maso ani živočišné produkty? Máme pro vás recept na veganskou čočku na kyselo!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Čočku přes noc namočte do vody. Ráno vodu slijte, přilijte 500 ml vody, přidejte sůl, kmín, bobkový list a mleté koření a vařte cca 30 minut doměkka.
  2. Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno, feferonku/chilli papričku nakrájejte také nadrobno.
  3. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej. Na něm orestujte cibuli, česnek, feferonku/chilli.
  4. Poté přidejte mouku a vytvořte jíšku. Přilijte víno a nechte jej odpařit.
  5. Nyní do hrnce přidejte čočku a důkladně vše promíchejte. Přidejte ocet a cukr a podle chuti ještě dosolte.
  6. Tempeh nakrájejte malé kostičky a nasucho opražte na pánvi. Uzené tofu nakrájejte na plátky a také ho opečte stejně.
  7. Podávejte s nakládanými okurkami a pivem.

Čočka na kyselo po vegansku 2 Foto: Čočka na kyselo po vegansku; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

 

 

 

Vyzkoušejte některý z těchto veganských receptů!

 

reklama

reklama