Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronová babeta

6 porcí
do 1 hodiny
Retro moučník: Citronová babeta
Retro moučník: Citronová babeta Autor: Marek Kučera
Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený piškotový moučník plný vůně a chuti citronů se prodával hotový v sámošce a byl balený v měkké hliníkové vaničce – vzpomínáte?
Reklama

Ať už odpovíte kladně, či záporně, je to moučník snadný, lehký, voňavý. Kromě vzpomínek tedy poskytne i mnohá jiná potěšení a zvládne ho doslova každý.

Článek

Žloutkové věnečky Foto:

10 receptů na nejoblíbenější české retro moučníky a dezerty

I když jsme si v posledních letech oblíbili světové dezerty jako je třeba cheesecake, brownies nebo tiramisu, stále mají v našich srdcích své stálé místo oblíbené české...
Reklama

Postup

  1. Formu vymažte a vysypte moukou. Přebytek oklepejte. Žloutky ušlehejte s oběma cukry, až se cukr rozpustí.
  2. Vsypte mouku s práškem do pečiva a přidejte ostatní suroviny kromě bílků. Ušlehejte do hladké hmoty.
  3. Bílky vyšlehejte na sníh a opatrně ho zatřete do těsta. Troubu předehřejte na 170 °C.
  4. Vlijte do připravené formy a pečte asi 45 minut.
Reklama

PRIMA TIP: Babeta se dá péct v nejrůznějších formách, ale klasický tvar, podle něhož se vžilo i její jméno, je jednoduchý a hranatý, například z chlebíčkové formy. Po upečení ji můžete ještě ozdobit citronovou polevou. Ale hlavně: při dnešních možnostech můžete značně vylepšit její chuťový i kvalitativní potenciál použitím nějakého dobrého, zastudena lisovaného oleje a citronů v biokvalitě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama