Suroviny
- vařený chřest
- ghí nebo máslo 80 g
- žloutky 2–3 podle velikosti
- bílé suché víno 1 lžíce
- citronová štáva
- sůl, mletý bílý pepř
- voda z uvařeného chřestu 2 lžíce
Článek
9 delikátních receptů z bílého chřestu
Bílý chřest je k dostání o něco dřív než jeho zelený bratříček, proto vám dnes přinášíme nápady, co podniknout s jemnějším bílým chřestem, který už je k mání čerstvě...
Postup přípravy
- Ghí nebo máslo rozehřejte, z másla seberte pěnu. Uchovejte teplé.
- Vložte žloutky do mixéru, přilijte k nim víno, vodu z chřestu, osolte a opepřete. Umixujte dohladka.
- Pak pomalu postupně přilévejte teplé (ne vroucí) máslo a stále prošlehávejte. Dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem.
- Pokud máte v obou případech omáčku hustou, nařeďte ji ještě lžící teplé vody z vařeného chřestu.