Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čekankový salát s modrým sýrem
Tentokrát Zdeněk Pohlreich věnoval celou epizodu sýrům, kterých je na trhu mnoho a mnoho. Šéf použil do tohoto čekankového salátu sýr s modrou plísní, který se často používá v teplé kuchyni, ale i do salátů se hodí perfektně.
do 2 hodin
4 porce
Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Suroviny (4 porce)
Na dresink:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do mísy nasypte sůl, postavte do ní čekankové puky a nechte 1–2 hodiny odstát.
- Sůl vytáhne z čekanky šťávu a zbaví ji tak hořké chuti.
- Mezitím orestujte na pánvi vlašské ořechy spolu s cukrem a solí. Připravte si dresink: hořčici smíchejte s medem, přilijte citronovou a limetkovou šťávu, malinový ocet, rostlinný olej, osolte a vyšlehejte.
- Odstátou čekanku opláchněte a oberte listy, které přendejte do mísy. Přisypte orestované ořechy, pokapejte dresinkem, nalámejte sýr a promíchejte.
- Salát přendejte na talíř a přilijte ještě zbytek dresinku.
Čekankový salát s modrým sýrem, foto: archiv Prima