Suroviny
- vejce 3 ks
- třtinový cukr 100 g
- máslo 60 g
- ovesné vločky 50 g
- celozrnná špaldová mouka 150 g
- mletá skořice 1 lžička
- jablka 3 ks
- mrkev 1 ks
- vlašské ořechy 1 hrst
Krém
- měkký tvaroh (plnotučný ) 250 g
- moučkový cukr 30 g
- vanilkový lusk 1 ks
- citronová šťáva 1 lžička
Článek
Voňavé a lahodné jablečné koláče, to pravé k odpolednímu mlsání
Variant pro jablečný koláč je nespočet. Můžete ho zkombinovat s jiným ovocem, přidat skořici či jiné koření, ani trochou ořechů nepohrdne. S jablečnými plátky se dají...
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 170 °C.
- Vejce vyšlehejte s cukrem a postupně zapracujte změklé máslo. Do směsi vmíchejte najemno rozemleté ovesné vločky, mouku, skořici a kypřicí prášek.
- Jablka zbavte slupky a jádřince, nakrájejte na kostičky. Mrkev nastrouhejte najemno. Takto připravená jablka a mrkev přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanými ořechy a dobře promíchejte.
- Plech vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte 35–40 minut.
- Krém připravte smícháním tvarohu, moučkového cukru, semínek vanilkového lusku a citronové šťávy.
- Buchtu nechte zcela vychladnout na mřížce. Potřete tvarohovým krémem a rozkrájejte na porce. Každý kousek pak můžete ještě dozdobit nasekanými ořechy a jedlými květy.